Äntligen är seriespelet för säsongen 2022 här!

nyhetdiv4

Ikväll premiärspelar vi på bortaplan mot FK Karlshamn United.


Vi har sedan början av januari tränat och spelat för att komma i form och identifiera en uppställning som fungerar väl tillsammans. Corona-pandemin var även i år närvarande och gjorde att vi tvingades ställa in ett antal försäsongsträningar. I princip hela truppen har fått påhälsning av viruset, som tur var samtliga utan allvarliga komplikationer.

Inför 2022 har herrtruppen uppdaterats med några stärkande tillskott och några som valt att trappat ner. Stämningen är fortsatt god och ligger i linje med hur 2021 slutade efter finalen i Svenskfast Cup. Så här långt är det jag, Thomas samt Henrik Arvidsson som håller i träningar och matcher. Förhoppningsvis ser vi inom kort ytterligare tillskott på ledarsidan. Då vi nu är tillbaka i en mer normal tillvaro med fulla serier, behövs fler resurser för att få ihop helheten.

Vi har i runda slängar haft 18 till 24 aktiva spelare på träningarna – utan Corona gissar jag att siffran legat stabilt i det övre skiktet. Träningsmatcherna har varit helt okej. Bra spel över hela spelytan där slutresultaten inneburit både vinst och förlust. Känslan är att vi utvecklats och blivit snäppet bättre på att lugna ner spelet och låta bollen rulla ett par vändor extra inom laget innan vi går för anfall. Vi behöver fortfarande slipa på när och hur pressen ska fungera samt skärpan i anfallsspelet. Vi kommer ofta långt upp i planen, avsluten och genombrotten har varit många men skärpan kan bättras på ytterligare.

Svenkfast Cup är dessvärre redan över för vår del. Förra året spelade vi finalen på Västra mark - i år tog resan slut på Jämjö IP. Efter att ha vunnit mot Rödeby och Listerby gick vi vidare ett steg och fick där möta Sillhövda och FK Karlskrona. Matchen mot Sillhövda slutade med en härlig 4–1-vinst. Matchen mot FKK inleder vi med 1–0-ledning, en ledning som stod sig väl i cirka en halvtimme. FKK lyckas göra både 1–1 och 1–2 inom ett par minuter, de vinner båda sina matcher och blev det lag som gick vidare till nästa omgång.

Det känns bra att både A- och B-laget får fulla serier i år. Samtliga spelare kommer därmed få mer speltid än säsongerna 2020 och 2021. Inför varje match tar vi ut 16 spelare och det är inte alltid att samtliga får speltid, därför är det viktigt att serierna fungerar väl. Målet är att säsongen 2022 ska avslutas med en topplacering i fyran!

Stefan Petersson

19 april 2024

Ytterligare ett tråkigt besked har kommit. 

07 april 2024

Välbehövlig förstärkning till truppen. 

05 april 2024

En annorlunda säsong för rutinerade Rickard Nilsson.

05 april 2024

En snabb intervju om premiären och lagets stundande säsong. 

03 april 2024

Nu är det klart vilket lag Nopeln möter i den första omgången. 

02 april 2024

Välkommen på informationsträff för Matchvärdar 2024. Den 7/4 kl 15 i klubbstugan på Fågelmara IP.

01 april 2024

Efter samråd med läkare slutar Rasmus.

23 mars 2024

Bilder från Åvallens konstgräsplan.

23 mars 2024

Uddamålsförlust på Fågelmara IP. 

14 mars 2024

Noll gjorda mål och noll poäng i slutspelet. 

05 mars 2024

Nopeln möter Jämjö och Karlskrona i slutspelet.

03 mars 2024

Nu söker vi matchvärdar till våra hemmamatcher!

rfsisuble

Vi samarbetar med RF-SISU BLEKINGE som ger service till Blekinges idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund som har verksamhet i länet.

Stöd vår ungdomsfotboll genom Svenska spels ”Gräsroten”. Via ditt spelkonto ansluter du dig till att stötta vår förening!

HUVUDSPONSORER

Wellness Studio Logotyp vitkingspan baga banner whitebagahsintersport huvudcraft huvud 
Vi använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, och vill därför informera dig om att du genom att använda vår sida ger ditt samtycke till detta.