Gothia Cup F15

gothia16

En riktigt bra turnering, vi möter tufft motstånd i samtliga matcher och står upp bra, vilken utveckling detta lag har gjort!

 

Nu väntade B-semifinal mot ytterligare ett amerikanskt lag, Santa Monica United. Tredje matchen för dagen spelades inne på en gigantiskt inomhusplan. Santa Monica startar matchen i ett ruskigt högt tempo och har många snabba och tekniska tjejer. 1-0 kommer efter ett inlägg från häger, 2-0 kommer på en fast situation. Vi är riktigt nära att spräcka deras nolla när Alice bryter ett uppspel och kommer fri men skottet går utanför. Andra halvlek kommer 3-0 på en hörna. Vi förlorar med flaggan i topp mot ett mycket bra lag, Santa Monica vann även finalen med 3-0. Kvällen avslutas med fest på skolan, och golvet fylls av dansande spelare från olika lag, häftigt! Vi gör en riktigt bra turnering, vi möter tufft motstånd i samtliga matcher och står upp bra, vilken utveckling detta lag har gjort!

Vill även tacka alla spelare för en underbar vecka, ni är alltid lika skötsamma och ordentliga när vi är iväg. Tack till föräldrar som hejar och stöttar, fixar grejer m.m, skönt att ha er där vid sidan. Tack till Madde som alltid står vid min sida och har full koll på allting. Tobbe tackar och hälsar att ni är en fantastisk grupp att ha och göra med, den sammanhållningen laget har är det inte många lag som har. Var rädda om den. 1 augusti drar allting igång igen, Bryggdans, Hamnfest och träning, första seriematchen spelas onsdagen den 10 augusti.

Vi slutar som grupptrea och är vidare till B-slutspelet. Sent på onsdagskvällen ser vi att det blivit ändringar i den grupp vi skulle möta på torsdagen får det också bekräftat av tävlingsledningen från Gothia som ringer upp kl. 21:00 och berättar att ett lag har blivit diskat och vi får välja om vi vill spela matchen eller inte, vi väljer att avstå och satsar istället på 1/16-dels finalen mot Mölndals IF.

Torsdagen tillbringar tjejerna som dom vill, en del åkte ut till Hede Fashion Outlet, några till Liseberg, några shoppade på stan och några besökte Lundby utomhus bad. Gemensam middag på eftermiddagen och dags att ladda för match. En match som vi till stora delar äger spelmässigt, dock tar vi inte tillvara på chanserna som vi skapar, det är skott utanför eller så räddar målvakten, Mölndal har chansen att ta ledningen i första halvlek då skottet går precis utanför stolpen men 0-0 står sig.

Andra halvlek ser likadan ut och i slutminuterna av matchen börjar funderingar på vilka straffskyttar man ska plocka ut, men så springer Julia K igenom backlinjen och kommer fri med målvakten som räddar och styr skottet ut till hörna. En perfekt slagen hörna av Hilda och där kommer Isabelle B i mitten och nickar distinkt in bollen i mål. Ledare, spelare och avbytare rusar in på plan och strax därefter går slutsignalen och vilt jubel uppstår, vi är vidare till 1/8- dels final mot ett nytt amerikanskt lag.

Fredag morgon och det är väckning kl. 06:00, frukost, packning för match och ca 1 timmes resväg ut till Kvinerg där vi skulle möta Prior Lake Soccer Club. Dom tar ledningen tidigt i första halvlek efter ett inkast som dom lyfter in mot första området och petar bollen i mål. Vi gör en riktigt bra match och har några fina avslut där målvakten gör fantastiska räddningar. Andra halvlek ligger vi på för kvittering och med 7-8 minuter kvar av matchen flyttar vi fram och spelar med tre forwards och det dröjer inte länge förrän målet kommer genom skott utifrån av Alice, 1-1 slutar matchen och nu väntar straffdrama!

Vi börjar lägga och utvalda straffskyttar är: Emma, Hilda, Alice, Tilde och Isabelle B, alla sätter sina och det står 6-6 efter ordinarie straffar. Sol Molin/Engqvist får förtroendet och kliver fram och sätter bollen snyggt i målvaktens högra hörn. Amerikanskan går fram, tar sats och Daniella gör en fantastisk fotparad och räddar bollen. Vilt jubel utbryter och en härlig TV pucks hög bildas av spelare, avbytare och ledare. Vi är nu vidare till kvartsfinal!

Vi ska spela på samma plan igen om någon timme, vi blir kvar där köper lite mat och försöker att hitta lite skugga under några träd. Vi skickar föräldrarna till att köpa hinkar att ha vatten i och paraplyer så att vi får lite skugga till avbytarna, det är ruskigt varmt ute och strålande solsken. I kvarten väntar ytterligare ett amerikanskt lag, San Fransisco Soccer Club. Amerikanskorna är mycket tuffa och snabba, på gränsen till lite fula i sitt spel. Vi gör en mycket bra första halvlek och tar ledningen med 1-0 genom ett snyggt spelmål där Bewran springer sig fri och avslutar iskallt genom att runda målvakten, 1-0 till oss! I andra halvlek trycker motståndarna på regält och vi blir tillbaka tryckta men lyckas ändå hålla undan och Daniella gör några riktigt kvalificerade räddningar. Spelet blir fulare och fulare och förtar glädjen av en seger med att Alice får ett par regäla armbågskörare i mellangärdet och matchen avslutas med rött kort till en amerikanska och en spelare som knappt får luft.

Tisdag 19 juli
Idag var det dags för shopping på Nordstan på förmiddagen. Efter lunch begav vi oss till Sälsjöfjordsplan där vi skulle möta Austin Lonestars från USA, väl på plats möts vi av trevliga tjejer och ledare som snackar med oss och berättar att dom har t-shirts med sig som vi ska få sen och att vi kan ta kort tillsammans osv.

Det känns spännande att få möta ett lag som kommer ända från USA. Matchen är igång och vi tar kommandot direkt, fint passningsspel till varandra utefter marken och många löpbollar framåt som tyvär rinner ifrån oss flertalet gånger, även denna match spelas på konstgräs och det är inte våran grej.

Vi har bra tryck framåt men blir lite nervösa när lägen skapas, inte så konstigt kanske. Återigen en stabil backlinje som inte släpper igenom någonting. Matchen slutar 0-0, lite besvikna i början men sen blir det tjo och tjim med amerikanskorna som delar ut tröjor och flagga. Kvällen tillbringar tjejerna på Liseberg tillsammans med föräldrar då vi ledare åt gott och hade fantastisk underhållning på Scandinavium. God natt, klockan är 01:00 och i morgon är den en ny cupdag.

 

Måndag 18 juli
Väckning kl. 08:00 och sen en gemensam promenad för att äta frukost. Idag är det första matchdag och motståndarna heter QBIK kommer från Karlstad och är DM segrare i Värmlands län. Med andra ord en tuff start. Väl på plats på planen så känns det bra i gruppen, bra uppvärmning och tjejerna är taggade.

Matchen är i gång och QBIK startar matchen i ett högt tempo och rullar boll längs med marken men vi ligger tätt ihop med laget och spelar riktigt bra. Vi låter dom inte komma igenom backlinjen någon gång, de har något skott utanför.

Men i mitten på första halvlek så får dom en hörna som dom trycker in på en retur. Andra halvlek pressar vi på ännu mer och skapar några farligheter framåt, QBIK blir stressade och får inte till sitt spel, vi ligger på men får inte riktigt till det, närmast är det på en hörna från oss där bollen går strax utanför bortre stolpen. Matchen slutar 1-0 till motståndarna men vi har gjort en bra start. Efter matchen är det dusch, middag och ikväll är det invigning som gäller.

 

Söndag 17 juli
Så var det äntligen dags, söndagmorgon och samling på IP för att sen åka vidare till Emmaboda tågstation. Förväntansfulla tjejer och ledare fyllde perongen och 10:30 kom tåget som skulle ta oss till Göteborg. Resan upp gick förvånansvärt fort och bra. Väl framme i Göteborg letade vi upp vår transferbuss som skulle ta oss till vår skola.

Alla höga förväntningar på Gothia cup förvandlades plötsligt till frustration, besvikelse och ilska, kanske inte så mycket hos tjejerna som hos oss ledare. Vi blev tilldelade en skolsal för 20 pers fast vi var anmälda 23 st, inga krokar att hänga saker på någonstans, toaletter fyra trappor ner i källaren då förstår ni själva hur vi bor denna veckan men skolan är bra placerad så vi tar oss enkelt till stan, Liseberg och Heden. Söndagskvällen tillbringade vi på Liseberg.

bagahskrresort2 intersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.