Gothia 2011

Lördag 23/7 

 

Avresa hem

 

Vi ordinarie trännare vill passa på att tacka Helena och Bengt för all hjälp som vi fått inför och under hela gothiaveckan. Speciellt tack till Bengt som måste lagt ned mycket tid inför det äventyret.

 

Ni ska bägge veta att denna vecka är mycket uppskattad av samtliga.

 

Tack från hela lagt genom Mr M & Mr F

 

Belgiskorna vann vattenpolo-matchen på Kviberg 15

 

Gothia_Kviberg15_Nopeln-Belgica_1-3_20110722

Nopeln - Belgica på Kviberg 15 fredagen den 22 Juli, 1-3

 

Vi var upptagna hela eftermiddagen /kvällen  men nu sitter vi på tågstationen och får  skriva lite om vår sista match i Gothia Cup 2011.

Igår var det kvartsfinal mot Belgiska laget Belgica på Kviberg 17 var det tänkt.

Regnet hade öst ner hela natten och det regnade på morgonen när vi stack till Kviberg.

När vi kom fram öste regnet ned igen och många planer var inte i spelbart skick, de planer det spelades på var det ”vattenpolo” på låg nivå som pågick.

Vi fick flytta till en lite mindre dränkt plan och matchen kunde börja.

Matchen, som var av typ ”kuta & skjuta”, var ganska jämn spelmässigt men belgiskorna var lite mer på hugget och de verka ha klarat av matchandet bättre.  Nopeln kom inte upp till spelet de hade under torsdagen, det gick inte att spela helt enkelt och de orkade inte riktigt med en match som bara innehöll kämpaspel.

Belgica tog ledning med 0-1 på en frispark och ökade på med 0-2 i andra halvlek.

Till sist blev Elin frispelade och löpte ifrån sin försvarare och satte säkert 2-1.

Lite hopp för Nopeln men när vi chansade och flyttade upp laget, kontrade motståndarna in 1-3.

Förlust och vi var ute hur Gotiha Cup men när värsta besvikelsen hade lagts sig ”erkände” många Noplare att de hade varit mycket trötta och att det var ganska skönt att det var över.

 

//Benke

 

Kl: 8:00 den 23 juli 2011:

Cruzeiro EC(BRA)

Har kollat på en del fin fotboll på Heden under gothiaveckan. Bla ett lag i B16-klassen från Brasilien, Cruzeiro EC. Laget är som spelar typiskt brasilianskt med högt tempo och mycket teknik.

Såg dem spela en 32-delsfinal mot ett annat brassegäng där vann de med 16-0 och har naturligtvis tagit sig till final idag med en målskillnad på ca 61-1!!!. Det endast Gunnilse som har lyckats göra mäl på dem.

 

Såg semin Cruzeiro EC-Västerås SK igår kväll , några tusen åskådare på en B16-match i ett sommarljumt  Göteborg, det var riktigt kul. Västerås var det mycket starkt gäng som spelade jämnt och nästan pressade Cruzeiro EC men med fantastiskt snabba kontringar så störde brassarna VSK och lyckades ta ledningen med 1-0 i mitten av förstahalvlek. Västerås trummade på men  i slutminuten av första ökade Cruzeiro EC på med 2-0.

Efter ca 11 min in i andrahalvlek fick matchen brytas, belysningen vid Heden 4 skulle automatiskt släckas vid kl 23:00. En riktig arrangörsmiss.

Det var bara att knalla iväg till Heden 1 för ett antal tusen i publiken, där matchen slutspelades. Matchen ”dog” efter planflytten, Västerås orkande inte trycka på så mycket mer.Brassarna till final mao.

Gothia_Heden_Cruzeiro_EC-VSK_2-0_20110722

Publikflytt till Heden 1

 

Skall försöka se Cruzeiro ECs final mot ABK Football Club(ENG) på Gamla Ullevi idag innan vi drar hemåt.

//Benke

 

Torsdag 21/7

 

Kl 23:00:

Idag spelade vi 16-delsfinal mot det amerikanska laget NSA. I hela matchen var det vi som hade spelövertaget och flest målchanser. Dock så kom vårt första mål i andra halvlek då Sofia kom fram på kanten och drog till med en riktig tåpaj rätt i högra krysset. Efter det så blev vi ännu mer taggade och på ett inkast kom bollen till Sofia, då hon klackade fram den till Linda som kom fri med målvakten. Ännu en välplacerad tåpaj. Och nu var ställningen 2-0 med inte många minuter kvar.

Gothia_MossensIP_Nopeln-NSA_2-0__1_20110721

Tryck mot amrikanarna

 

När domaren blåste i pipan och matchen var slut, så fick vi beröm av amerikanskorna och fick även vara med på kort tillsammans med dem.

Gothia_MossensIP_Nopeln-NSA_2-0__3_20110721

Nopeln och NSA(USA) tillsamans på Mossens IP

 

Nu var vi klara för 8-delsfinal som började kvart i 8 i Åby. Det var ingen mening att åka hem så då åkte vi in och tog en runda på Donken för att orka nästa match. När vi värmde upp så kändes det bra och som om det skulle bli en bra spelad match mot Remsle UIF.

Gothia_by2_Nopeln-Rettsle_4-3__1_20110721

Nopeln-Remsle UIF på Åby 2

 

Vi hade rätt. Vi glänste hela matchen och vi var totalt överlägsna men som vanligt så hade vi otur. Chanserna bara vällde fram men den ville inte in. Efter båda halvlekarna var resultatet 0-0 och det var straffar som gällde.

Våra straffläggare var Linda, Matilda, Maja, Emelie och Sofia. Med en säker Sara i mål så vann vi efter mycket spänning i straffläggningen med 4-3. Glädjen var obeskrivlig!

Gothia_by2_Nopeln-Rettsle_4-3__2_20110721

Segerdans efter en hemskt spännande straffläggning

 

Kvartsfinal i B-slutspelet är fan inte dåligt! Imorgon klockan 10.00 spelar vi på Kviberg mot ett belgiskt lag, så nu ska vi gå och tagga med mackor och frukt. :D

// Louice & Linda

PS

Jag vill bara tillägga att ”När Nopeln tar tre poäng…..” har ljudit för fullhals på buss och Aveny under dagen här i Göteborg. //Benke

Gothia_MossensIP_Nopeln-NSA_2-0__2_20110721

Glad Noplasuporter på Mossens IP

 

Kl 8:00:
Idag har vi match i 1/16-delsfinal i B-slutspelet, kl 14:45 på Mossens IP men vi vet inte vilka motståndarna blir.

Vi får inväntat resultatet från matchen i 1/32-delsfinalen mellan Jitex BK och NSA(USA) som spelas nu, kl 8:00.

Igår var det lagfotografering på Heden, förutom papperskopior fick man även digital kopia för nedladdning. Tyvärr hade de gjort den digitalabilden så dålig att det knappt går att använda den. Hoppas verkligen att papperskopiorna är bättre och det tror jag nog.

Som tur är har vi en egen Noplafotograf, Maggan som passade på att några bilder och en av dessa blev perfekt.

 

//Benke

 

Gothia_Lagbild_2_Heden_20110720

Kristianopels GoIF - F15, ondagen den 20 Juli på Heden, Göteborg

 

Onsdag 20/7 

 

 

Tuffare mot Karlskoga

 

Gothia_MossensIP_Nopeln-RvsensIK_0-4

 

 

Klockan är 18:25 och vi sitter på Lundbyskolan och fundera lite på dagens match mot Rävåsens IK.
Det vi konstaterade redan tidigit i matchen var att detta blir inte lätt. Dom hade ett oerhört säkert passnings spel och ett kollektiv som fungerade över hela planen. Vi hade kämpa glöd och vilja men när vi tappade våra positoner blev vi tyvär utspelade.  En förlust kan självklart kännas surt men jag hoppas att vi kan lära oss något av detta. Första 10 minuterna höll vi dom stången men eftersom vi fick springa onödigt mycket så tog orken slut ganska snabbt.  0-1 målet kom efter c:a 15 minuter
och 0-2 kom efter 20 minuter. Själva skapade vi inga riktiga heta målchanser. I periodpausen försökte Sarah-Lee peppa upp sina lagkamrater i sin egenskap som lagkapten.  Andra halvlek började vi också bra men vi kan gott konstatera att Rävåsens IF är det bästa lag vi någonsin mött. Slutreslutat blev 0-4 men vi ska inte nedvärdera våran egna insats. Vi spelade bra och när vårat zonspelförsvar har blivit säkrare så kommer vi även klara sådarna lag i framtiden!!!

Extra plus till Sofia som aldrig gav upp.

 

Vid rodret
Mr M and F

 

 

 

Gothia Leaders Party igår kväll var en riktig höjdare, definitivt den roligaste av de tre jag besökt.

 

Idol-Erik och en för mig okänd tjej stod för kvällens pipor och sjöng att antal covers.

Covers, som jag är mycket ”allergisk” emot, gjorde de riktigt bra.

 

Höjdpunkten för min del var ”den galna underhållaren/trollkarlen” från senaste Talang, Jecko.

Även här har jag lite svårt för roliga trollkarlar men den har killen var något annat.

Med en fantastisk tajming när det gäller fräckhet, driva med olika nationaliteter + uppblandat med trolleritricks så skrattade vi till tårar.

 

Kvällens andra underhållare var av mer lokal karaktär, även här fick vi skratta till tårar.

Det var en inte helt okänd Noplatränare, vi kan kalla honom M, för att inte avslöja några namn.

När den uppspelte Mr M släppte loss med en helium-ballong ovanför huvudet var succén given.

 

När jag sedan senare på kvällen mötte upp tjejerna utanför Liseberg var det lika roligt att se deras ansiktsuttryck och hör deras berättelser om hur kvällen på Liseberg varit, speciellt om hur det var att åka Atmosfear.

Julia var död påstod hon, livligt berättande att döden hade kommit till henne vid ett åk i Atmosfear.

Hon skall naturligtvis åka Atmosfear varje dag, resten av veckan.

 

Idag är det lagfotografering på Heden för sedan direkttransport till Mossens IP där match mot Rävåsens IF väntar, i sista gruppspelsmatchen.

//Benke

Tisdag 19/7

 

Tufft mot norrland

Gothia_Heden_2_20110719

Uppvärmning i finvädret

 

 

Tisdagen inleddes med en lite längre sovmorgon och en ganska lugn förmiddag med laddning inför dagens match där Piteå IF stod för motståndet. Tjejerna verkade inte vara lika nervösa som igår, men om det var premiärnerver som spökade igår eller spänningen att möta ett utländskt lag är jag inte helt säker på. Vi var tidigt ute på Heden och kunde värma upp i lugn och ro. Vädret som förutspåtts vara molnigt med lite regn var istället varmt och soligt vilket kanske inte är helt optimalt när man ska spela fotboll men regnet var det skönt att slippa i alla fall. Snacket innan match handlade om att vi skulle köra vårt eget spel och att få gårdagens fina passningsspel att hålla i sig även idag.

 

Piteåtjejerna var stora och starka, det i kombination med den gassande solen och knepiga vinden gjorde att det blev en väldigt jobbig match. Tjejerna på topp hade svårt att ta sig igenom den stabila backlinjen från Norrland och vi utnyttjade inte ytorna och kantspelen tillräckligt bra. Piteå fick in ett ledningsmål genom ett skott utifrån som gick in precis under ribban. Kämparglöden var det inget fel på men det räckte inte till mot ett organiserat och spelskickligt motståndarlag. Lindas stolpträff i slutet av andra halvlek var egentligen den enda chans vi fick till kvittering.

 

Backlinjen skötte sig väldigt bra och ett extra plus till Sofia som slet hårt som forward. Hela laget gjorde en bra match men resultatet var dock rättvist. Efter matchen stannade några av oss kvar på Heden och tittade på brasilianska 16-åriga killarna i Cruzeiro EC som mötte mexikanska Puebla/Santos och vann med hela 9-0. De hade en underbar teknik och fantastiskt spelsinne, vad lätt fotboll kan vara ibland!

//Helena

 

Gothia_PiteIF-Nopeln_1-0_20110719

Heden 3, mycket publik och match mellan Piteå IF och Kristianopels GoIF

 

 

Måndag 18/7

 

Gothiainvigning

 

Gothia_Invigning_2011_07_18

Gothiainvigningen, toppenväder och brasilianare....då kan man inte vara annat än glad.

 

Klockan är 23:13 och vi som tog rätt spårvagn har kommit hem. Efter matchen på Heden fick tjejerna fria tyglar att klara sig själva till klockan 19:00 då vi skulle träffas på Heden igen.
Invigningen började på Nya Ullevi klockan 20:00 där det blev knökfullt (göteborgska) med alla Gothia-lagen. Vi satt brevid sydamerikaner, italienare, britter osv.  Invigningen var så fantastisk som ryktet säger.  De hade fått dit vårat damlandslag för gratulationer till VM-bronset. Varje land fick marschera in med deltagare på planen. Bland de mest kända artisterna som sjöng kan man bl.a nämna Eric Saade. Det hela avslutades med fyrverkerier i takt till musik. HÄFTIGT!!!

/Mats

 

F15 gör som landslaget, tvålar dit jänkarna.

 

 

Första natten på hotell Lundbyskolan på Hissingen har varit bra, inga storsnarkande ledare och gäng lunga tjejer med andra ord.

 

Uppstigning och frukost kl 8 för att sedan ha genomgång inför matchen mot St Paul Blackhawks från Minnesota.

Mycket prata om att vi inte har aaaning om motståndarna spelstyrka och att vi måste våga lita på vårat egna spel.

 

Sedan var det bara att hoppa i det nya matchstället och snabbt iväg till en tidig lunch.

När vi sedan åkte in mot Centrum märktes det att nervositeten steg, tjejerna blev mer sammanbitna ju närmare Heden vi kom, mer än om det hade varit bortamatch mot Bräkne-Hoby.

Gothia_StPaulsBlackhawks-Nopeln_2-4_2011_07_18

St Paul Blackhawks - Kristianopel GoIF på Heden2  2-4

 

Det var 15 st fokuserade tjejer som värmde upp på Heden med ett peptalk mellan varandra som lovade gott.

När väl matchen startade var nervositeten som bortblåst av en lagom medvind.

 

Nopaltjejerna startade mycket bra.

Försökte hela tiden hitta passningsmöjligheter för att sedan söka topparna med de rätta bollarna.

Efter några offensiva offsider, spelades Sofia fri och kunde sätta 1-0 säkert. När sedan Elin också spelades fri var 2-0 givet.

Motståndarna hade endast en halvchans på hela första halvlek, Nopeln dominerade klart.

När bytena rullade igång, kom Matilda in och satte 3-0 efter bara några minuter.

 

I andra halvlek var det en ökande motvind plus motståndare som våra tjejer skulle tampas med.

Nu kom St Paul Blackhawks upp lite mer, inte med så imponerande spel men med några snabba spelare och medvind som hjälp så fick de ett antal offensiva frisparkar.

De satte 3-1 på en frispark och när 3-2 kom med ca 10-12 minuter kvar blev det mycket oroligt, i alla fall på bänken.

Noplatjejerna visade dock att de var det starkare laget genom halvleken. Trots motvinden hade vi ett antal farligheter. Linda, Lina hade två fina skott, Matilda var ”nästan” igenom några gånger. Elin, Sarah-Lee var igenom men sköt strax utanför.

När sedan Linda hittade Matildas huvud på en hörna var 4-2 säkrat och vi på bänken kunde andas ut, en rättvis seger.

 

//Benke

 

Söndag 17/7

 

20110717_Gothia_Lagbild

Klockan 11:15 stod alla redo att åka iväg från Karlskrona järnvägsstation. Efter lagfotograferingen så hoppade vi på tåget. Tågbytet i Emmaboda gick smidigt och humöret verkade verkligen vara på topp hos alla. De 3 timmar som det tog ifrån Emmaboda till Göteborg gick verkligen snabbt.
Jag uppskattar att det säkert var minst 5 andra Gothia-lag på tåget, bl.a våra vänner Karlskrona FF. När vi kom till Göteborg så hälsades vi välkomna med en varm regnskur, tack för det Göteborg. Efter 20 minuters väntan på bussvärden så letade Bengt upp vart bussen till Lundbyskolan skulle avgå från. När väl kommit fram till skolan så sökte Bengt och Helena upp var vi skulle sova. Efter uppblåsning av luftmadrasser och incheckning så gick vi bort till Bjurslättskolan för att äta köttfärs med spagetti. Det var många som var hungriga nu och så behövde vi energi.
Nu ska jag på ledarmöte klockan 20 så jag hinner inte skriva mer.

Vid pennan
Fredrik

Gothia_Lundbyskolan_1_20110717

Kollar på VM-final....spännande!

 

Gothia_Lundbyskolan_2_20110717

Gothenburg, here we come!!!

 

Gothia_Resandit_2_20110717

På väg med tåg

 

Gothia_Resandit_1_20110717

Tung lastat

Tisdag  12/7

Vinst i Gothiagenrepet

 

I kväll spelade F15 träningsmatch mot KFF.

 

Tjejerna startade matchen helt OK men i mitten av halvleken tog KFF över spelet med en hel del farliga kontringar och tog ledningen med 1-0.

Nopeln gav bort alldels för många bollar när man väl fick tag i den lilla rackaren.

Precis innan halvtid, drog Nopeln upp ett anfall genom Lina via Matilda som drog förbi några motståndare och serverade Elin, så var det kvitterat.

 

I andra halvlek tog våra tjejer över spelet, nu hittade passningarna fram bättre.

Försvaret tog tidigt hand om kontringsförsöken från KFF och mittfältet vann mycket fler bollar.

Detta gjorde att anfallet fick många fler bollar att jobba med och det resulterade i ett antal farligheter.

När sedan den hårt jobbande Loucie blev klämd mellan ”sköldarna” i straffområdet så var straffen ett faktum. Linda satte säkert 2-1.

 

Nopeln vann rättvist med 2-1.

 

Lite extra plus till Emmie, Louice och Matilda.

 

Nu är det bar torsdagsträningen kvar innan vi finslipar packningen inför tågresan på söndag.

 

//Benke

 

Söndag 10/7

Förberedelserna inför sommarens Gothia Cup började med en första träning i torsdags, på en perfekt fotbollsmatta som heter Fågelmara IP.

Mycket stort tack till Fredde som såg till att stora planen var inget annat än perfekt .

Det var lite halvtrögt och okoncentrerat från start men ju längre träningen pågick blev skärpan bättre.

 

Det är två träningar och en träningsmatch mot KFF kvar och om en vecka åker vi, på söndag den 17/7 kl 11:42 tutar tåget mot Götet.

 

Vi har närmast ett perfekt matchprogram med TVÅ matcher på Heden i gruppspelet.

Förutom Gamla Ullevi, där A-finalerna spelas så är Heden det finaste man kan spela på under Gothia dagarna. Heden, 4 st planer mitt i centrum av Göteborg och hjärtat av Gothia, där skall Nopelns  tjejer spela.

Fantastiskt.

 

Oavsett hur resultatet blir under Gothia veckan så hoppas jag att det bli en spännande och rolig upplevelse för tjejerna och vi som följer med som ledare.

//Benke

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.