4-1 blev 4-4

Kristianopel tappade 1-4 till 4-4 borta mot Bj/Pukavik efter 0-2 i paus.

 

Vi började matchen positivare än senast i bortamötet med Olofström. Med en stark medvind i ryggen kom vi upp i banan med spelet. Hemmalaget var dock inte ofarliga och med sina djupledsbollar var de nära att få utdelning vid ett par tillfällen,  bla via en hemåt nick i egen ribba efter lite stökigt försvarsspel från vår sida.
När Dino tryckte in 1-0 efter dryga 25 minuter, på inspel från Robin kändes det inte helt rättvist liksom när Nordahl ökade på till 2-0 efter ytterligare 10 minuter fint framspelad av Dino.

Att gå till pausvila med 2-0 var en liten bonus för oss och vi visste att vi skulle spela i motvind i den andra akten. Hemmalaget reducerade till 2-1 innan Jesper tryckte in 3-1 frispelad av Dino efter en timmes spel. Dino gjorde sedan 4-1 efter en hörna som Andréas nickskarvade.

 

Med 25 minuter kvar av matchen och 4-1 kändes det ändå inte riktigt säkert. Vi låg stundtals för långt ifrån i positionsspelet och utan uppoffrande eget arbete gav vi hemmalaget chans att komma fram i banan och lyfta bollar mot sina forwards. En missbedömd djupledsboll friställde en Pukaviksspelare som satte 4-2 och bara några minuter senare även 4-3 i efterspelet av en hörna.

 

Vi hade svårt att få upp spelet och få fast bollen på offensiv planhalva. De gånger vi fick omställningsläge tappade vi fart eller stressade bort våra avgörande passningar. Med en kvart kvar kvitterade Pukavik till 4-4 och det vägde fram och tillbaka om vilka som ev skulle få in en segerboll.

 

När domaren blåste av hade vi kommit undan med en poäng efter en svag sista halvtimme av matchen. Vi kunde, utan att övertyga tagit med oss alla tre poäng om vi skött våra uppgifter fullt ut men sett över hela matchen var hemmalaget inte oförtjänta av en poäng.
Vi får ta med oss utdelningen framåt men måste ställa högre krav på arbetsinsatserna, de negativa avstånden i positionsspelet och att visa betydligt mer vilja och inställning när det gäller att försvara en ledning.

Plus för dagen till Simon som var stabil i defensiven.

 

MATCHFAKTA
Truppen:

Andreas Pärnering , Rickard Nilsson, Simon Olausson, Jonas Jönsson, Gustaf Nilsson, Robin Andersson, Mattias Karlsson, Andreas Landtreter, Magnus Olsson, Rickard Nordahl, Dino Kadic, Mathias Karlsson, Fredrik Olsson, Mattias Karlsson, Jesper Karlsson, Andrei Hoara

Målen: 0-1 (26) Dino Kadic, 0-2 (35) Richard Nordahl, 1-2 (57), 1-3 (59) Jesper Karlsson, 1-4 (64) Dino Kadic, 2-4 (67), 3-4 (71), 4-4 (77)
Domare: Joel Gustavsson, Jämshög
bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.