Storseger i premiären

nyhet00

Bästa tänkbara start mot Gränum.

På fredagskvällen besökte Nopeln Skogsvallen för premiären i div 5 mot Gränums IF. 
Hemmalaget tog ledningen men Nopeln vände till en klar seger med hela 1-6. 

 

MATCHANALYS  av Stefan Petersson
Till seriepremiären mot Gränum kom vi laddade med gott självförtroende. Spelarna visste vad som skulle göras och endast en kort genomgång krävdes för att synka de matchspecifika detaljerna - keep it simple, gott så långt! Matchens inledning spelades upp likt det vi befarat, vi har svårt att komma till riktigt farliga avslut. Spelet fram till deras straffområde fungerar helt okej, men sen tar det stopp. Deras målvakt spelar bra, men trots det måste vi höja oss ett par steg i de momenten. Mot slutet av första halvlek lyckas Gränum sätta 1-0. Det skulle visa sig vara deras första och enda tydliga skott på mål i hela matchen.

Kort efter deras mål kvitterar vi genom kvicktänkt spel i djupled. Efter 1–1-målet äger vi matchen, har möjlighet att mer avslappnat spela runt och lufta hela truppen. Försvarsspelet har vi arbetat en hel del med under försäsongen. Samtliga lagdelar agerade efter det vi tränat på och pressen kunde hamna högt upp banan. Backlinjen löser uppgiften på ett utmärkt sätt, stänger mitten och är dynamiska i ansvaret inåt banan efter behov. Mittfältet är i ständig rörelse, är trygga med bollen och öppnar ytor för övriga samt lägger fint på djupet. På kanterna kom vi till flera välavvägda inlägg, tillbakaspel och avslut. Längst fram växlar vi i pressen och stressar deras backlinje att slå bollen tidigt.

Ett axplock av positiva aspekter att ta med oss; många och väluppbyggda målchanser, det vi synkade innan match fungerade tillfredställande, hemjobbet(!), Thomas är i storform och håller bänken aktiv, målskyttar från olika lagdelar, samtliga spelare fick speltid, tugget inom laget före, under och efter matchen. Matchen slutar 1–6, tre pinnar i premiären smakar alltid lite extra. Bolltempot ökade successivt och samspelet mellan lagdelarna har vuxit sedan träningsmatcherna. Nu fortsätter vi att finslipa inför kommande matcher mot IFK Karlshamn i femman och Jämjö GoIF i Svenskfast.

MATCHFAKTA


(FOTO: Daniel Berg)

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.