KRÖNIKA: Från botten till toppen

henke

Lagkapten Henrik Arvidsson summerar säsongen.

Hej alla Noplare och ni andra. Här kommer en sammanfattning på säsongen som varit. Ett år som gick både upp och ner med en av de jämnaste tabeller jag någonsin sett.

För att ta det från början fick vi in en ny tränare i Tomas Petersson som valde att komma hem igen efter några år på vift. Spelartruppen var lite vingklippt när någon spelare lämnat och någon lagt skorna på hyllan (om än tillfälligt). Så i våras visste jag faktiskt inte riktigt vad man skulle våga hoppas på. I träningsmatcherna blandar vi både riktigt bra prestationer med en del riktiga bottennapp.


När det så var dags för premiären hemma mot Hoby var det med en viss förväntan man äntrade planen och jag hade trots allt en viss förhoppning om att vi skulle kunna utmana om en topp 4 placering. Matchen slutade 1-1 om jag inte minns fel och efteråt kände jag en viss besvikelse över resultatet.

De närmaste 6-7 matcherna kom sen att bli en väldigt frustrerande resa (med undantag Atlas hemma) där jag tycker vi stundtals spelade en ganska trevlig fotboll men inte alls får med oss någon utdelning poängmässigt.


Vändningen skulle komma. Efter 8 omgångar parkerar vi sist i tabellen på 4 poäng och har precis förlorat mot nästjumbon med klara 3-0. Härnäst väntar ett Sölvesborg United hemma på ip som kommer från en div 4 säsong i ryggen och plötsligt faller bitarna på plats. Vi vinner med 3-0 där det i ärlighetens namn kunde blivit det dubbla utan att ta i för mycket.

Plötsligt har alla hittat sina roller och vi förstår att det är hårt jobb som behövs om man vill vinna matcher. Innan uppehållet vinner vi 5 raka matcher och tar oss upp på en negativ kvalplats. Under sommaren tränar vi på bra och Andrei hittar suget efter fotboll igen inför något som kändes som en vägskälsmatch borta mot ett tufft Atlas. En vinst och man kunde börja titta uppåt och vid förlust trodde jag vi skulle få slåss för att stanna kvar. Matchen slutar med en tung 1-0 förlust och just då kände jag att det kan bli tufft i höst.

Men räkna aldrig bort bönderna från Nopeln. Vi påbörjar en ny vinstrad men trots att poäng trillar in så kommer vi inte längre ifrån bottenstriden då alla lag i botten helt plötslig börjar vinna. Med 4 omgångar kvar möter vi Mörrum borta i ännu en kniven mot strupen match och det är från denna match jag har mitt härligaste minne när vi lyckas grisa till oss en 2-1 seger när Jesper räddar en straff och blir matchhjälte tillsammans med Hilding som gör 2 mål.

Vi följer upp med 2 segrar till och har helt plötsligt lagt beslag på andraplatsen efter suveräna Karlshamn United och har allt i egna händer inför sista matchen hemma mot Union. Då kände jag att det tappar vi aldrig hemma på ip inför storpublik i solskenet. Sagt och gjort, en kassaskåpssäker 4-0 seger och saken var klar. Vi har alltså avslutat säsongen med 12 segrar på 14 matcher och därmed säkrat avancemang till nästa års Blekingefyra.

En fantastisk prestation där glädjen, klubbkänslan och kamratskapen ska framhållas. Det finns förstås många som gjort viktiga insatser i olika matcher men mitt starkaste minne är Jespers staffräddning i Mörrum, annars är det just det att alla har verkligen gjort sitt i varje match.

Har man inte gjort det avgörande målet eller den där avgörande glidtacklingen utan kanske haft en lite tyngre dag så har man alltid tagit skitjobbet för laget och det är det som i slutändan tagit oss hit.

Till slut vill jag tack Fabian och Tonny för att ni skämt bort oss hela säsongen.

# 6 Kapten Morgan.

bagahsintersport huvudcraft huvud 

Please publish modules in offcanvas position.